O Şehir Korona Virüs İçin Alarm Veriyor!

O Şehir Korona Virüs İçin Alarm Veriyor!

Yoğun bakımda bulunan ve entübe olan hasta sayısındaki artış ile Van, alarm veriyor. Korona virüs ile mücadelede normalleşmeye gidilmesi ve sıcak havaların verdiği rahatlık ile Van’da vaka sayılarında artış gözlemlendi. An itibariyle ise mevcut korona virüs hasta sayısı 100’e yükseldi.

Editor: Haber Editörü
08 Eylül 2020 - 19:23

Valilik Açıklama Yaptı

Vakaların artması sebebi ile Van Valiliğinden açıklama yapıldı. Van’da son zamanlarda korona virüs şüphesi ile hastaneye başvuranların sayısında bir artış gözlemlendiği belirtilen açıklamada, sonuçların pozitif çıktığı bildirildi.

Pozitif çıkan testlerin yüzde 70’ine yakınının ise; 60 yaş üstü vatandaşlar olduğunun altı çizildi.  Normalleşme süreci kapsamında halkın tedbirleri gevşettiği ifade edilen açıklamada sosyal mesafenin, maske takmanın ve el hijyeninin önemi vurgulandı.

Yaşlı vatandaşlar için riskin daha fazla olduğunun belirtildiği açıklamada zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması ve hijyene özen gösterilmesi çağrısı yapıldı.

Tehlike Geçmiş Değil!

Normalleşme sürecine geçilmesi ile Van’da halk tedbirleri gevşetti. Entübe ve enfekte hasta sayısındaki artış sebebi ile Van Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada korona virüsün yayılmasına zemin hazırlamamak için maske takmaya dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Vakaların artış göstermesiyle hıfzıssıhha kurulu; hastanelerde hasta ziyaretlerini yasakladı. Bu dönemin kısa sürmesinin ise; vatandaşın özverili davranmasına bağlı olduğu belirtildi. Virüsün yayılmasını önlemek için ise; düğün sahiplerinin Pandemi kurallarına uygun davranması gerektiğinin vurgusu yapıldı. Düğünleri denetlemek için bir komisyonun kurulduğu da valilik açıklamasında belirtildi.