Netflix Türkiye’den Ayrılıyor Mu?

Netflix Türkiye’den Ayrılıyor Mu?

Geçtiğimiz günlerde Netflix’in Türkiye’den çekileceği iddiaları gündemde yer almıştı. Bu iddialar sonrasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, konuya dair Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

Editor: Haber Editörü
08 Eylül 2020 - 19:22

Netflix Turkey siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ve de resmi düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüşmemiştir. Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in iş birliği ile Türk kültürüne ve de sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine dair inancım var.”

Dijital platforma karşı olmadıklarını dile getiren Ünal, katıldığı TV şovunda Netflix ile ilgili sorulara şu cevapları verdi:

“Netflix yerli bir yapım istedi. O yapımdaki bir karakter çok tepki topladı. RTÜK de bu tepkileri yapımcı şirketle paylaştı. İlgili yapım şirketleri de bu tepkilere karşı duyarlı. Bu dijital platforma karşı değiliz. Bunu anti-demokratik olarak nasıl ifade edildiğini anlamıyorum. Senaryo yapım aşamasında sadece RTÜK senaryo yapımcısı ile gelen tepkileri paylaşmıştır. Bu suç mudur?”

Netflix Türkiye'de Resmi Hesabındanmış Gibi Paylaşılan "Türkiye'den Çekiliyoruz" Tweeti Olay Oldu!

Netflix resmi hesabından atılmış gibi gösterilen tweet nedeniyle gündem karıştı. Ilgili mesajda Netflix’in Türkiye’den çekileceğine dair paylaşım yapıldı. Mesaj içeriğinde:

“Sevgili dostlar, maalesef ki bu bir veda tweetidir. Netflix yönetimi, bazı sorunlar nedeniyle TR altyapısını kapatmaya karar verdi. 1 Ağustos 2020’den itibaren yollarımızı ayırmak durumundayız. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadeleri yer alıyordu. Bu tweetin yayılmasının ardından yalan paylaşım Twitter’da TT listesine girerek gündem oldu.