Kıbrıs Barış Harekatı‘nın 46. Yıl Dönümü Kutlama...

Kıbrıs Barış Harekatı‘nın 46. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yıl dönümü nedeniyle Girne Kapısı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bakanlar, milletvekilleri, askeri ve diğer yetkililer katılımda bulunmuştur.

Editor: Haber Editörü
08 Eylül 2020 - 19:19

Tören, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlamış ve ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, bayrakların göklere çekilmesi ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, anıt özel defterini imzalayarak;

"Aziz Atatürk, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıldönümünde bir kez daha size saygı ile anıyor ve de minnetlerimizi sunuyoruz. Kıbrıslı Türkler prensiplerinizi ve devriminizi en başından beri içtenlikle kabul etmişlerdir, herhangi bir baskı olmaksızın laik ve demokratik bir kimlik olarak ilerlemeye devam etmekte ve bilime rehberlik ederek modern medeniyetin hedefine ulaşmak için çok çalışmaya devam etmektedirler.

​Sizden aldığımız ışık yolumuzu aydınlatacaktır. ​​Ruhunuz şad olsun." deftere yazdı.

Törende Sosyal Mesafe Kurallarına Uyuldu

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, 20 Temmuz'da Lefkoşa'da Barış ve Özgürlük Bayramı’nın kuruluşunun 46. yıldönümü nedeniyle. Dr. Fazıl Küçük Caddesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada Kıbrıslı Türklerin istikbalinin kalıcı olacağı ve geleceğinin parlak olacağı dileklerinde bulundu.

Tören sırasında insanlar sosyal mesafeleri gözlemledi ve katılımcılar yeni koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında maske taktılar.